You are currently viewing مراحل ثبت برند

مراحل ثبت برند

  • برند چیست ؟

     

    نام و علامت تجاری است که برای به خاطر ماندن لوگو و اسم شرکت به محض دیدن و شنیدن آن محصول برند نامیده می شود .

    برند (برندینگ) یا علامت تجاری شامل لوگو و نام شرکت می باشد که بعد از ثبت فرد دیگری قادر به ثبت آن نیست . مدت زمان اعتبار برند ثبت شده ۱۰ سال است که بعد از به اتمام رسیدن این زمان تا ۶ ماه میتوان برای تمدید برند اقدام نمود. زمان حدودی اخذ برند بین ۳۰ تا ۶۰ روز کاری می باشد .

    برند را در ۴۵ طبقه مختلف میتوان ثبت نمود . هر برند بعد از شناخته شدن معمولا در تمام طبقات ، برند خود را ثبت میکند مثل برند شاتل که این کار را انجام داده است .

    درخواست ثبت علامت تجاری می تواند به صورت نوشته لاتین یا فارسی باشد جهت ثبت برند لاتین نیاز به کارت بازرگانی یه کارت عضویت اتاق بازرگانی و جهت ثبت برند فارسی نیاز به کارت عضویت یا بازرگانی یا مجوز فعالیت یا بهره برداری می باشد که در جهت دریافت هر کدام از این مجوزها یا کارت ، موسسه نیک پارس می تواند با شما همکاری لازم را داشته باشد.

  • برند همان علامت تجاری معتبری است که هر شخصی در بازار کار و تجارت خود از آن به عنوان نشان و علامت تجاری محصول و خدمت خود استفاده می کند. لذا باید این نشان و علامت تجاری براساس قوانین اداره ثبت شرکتها و علائم و اختراعات به ثبت رسمی برسد تا حق انحصار آن فقط مربوط به خود شخص و محصول و خدمت وی باشد. اما براساس ماده ۲ قانون اداره ثبت و علائم و اختراعات یک برند یا علامت تجاری تا زمانی به ثبت نرسد کسی حق انحصار آن را ندارد و زمانی به ثبت رسانده شود، حق استعمال انحصاری آن متعلق به او خواهد بود؛ بنابراین باید برای ثبت برند یا علامت تجاری حتماً فرایند کار و مدارک و شرایط آن به درستی انجام شود.در این مقاله به مزیت های کلی که ثبت علامت تجاری دارد، اشاره شده است، هم چنین مواردی که باعث می شود هر چه سریعتر برند خود را ثبت کنیم نیز آورده شده و به مراحل و مدارکی که برای ثبت علامت تجاری در سازمان اسناد و املاک کشور ، مورد نیاز می باشد، پرداخته شده است.

    ازبرند به عنوان نماد و علامت تجاری سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسسات، کارخانه‌ها و سایر ارگان‌ها استفاده می‌شود. به عبارتی دیگر برند، نماد، علامت و نشانه تجاری خدماتی است که به گونه‌ای معرف فرایند عملکرد یک مجموعه است. قابل ذکر است که بایستی نشان تجاری برگزیده شده جهت مالکیت، بر اساس قوانین مربوطه بصورت رسمی ثبت شود. مادامی که برند و یا نشانه تجاری به ثبت نرسیده باشد، حق انحصاری برند در گرو شخص نخواهد بود. درنتیجه با ارائه مدارک مرتبط با پروسه و یا فرایند کاری، نشانه تجاری ثبت و حق انحصاری آن متعلق به شخص خواهد بود.

مراحل و فرآیند ثبت برند

آموزش گام به گام ثبت برند

اولین قدم)  اولین قدم برای شروع پروسه ی ثبت برند، انتخاب نام برندی است که می خواهید با آن سالها فعالیت کنید و بین مشتریان و در بازار معروف شوید.

دومین قدم)  دومین قدم و مهمترین قدم استعلام برند می‌باشد. شما قبل از ثبت برند و لوگو یا هر علامت تجاری باید بررسی کنید که آیا این برند قبلا ثبت شده است یا خیر؟ ( با کمک کارشناسان ثبت VIP  رضوی)

سومین قدم)  تکمیل مدارک لازم قدم بعدی است: بعد از انتخاب نام و استعلام از احتمال ثبت، باید مدارک لازم جهت ثبت برند را که تکمیل کنید.

چهارمین قدم)  ثبت اظهارنامه علامت تجاری به صورت کامل: بعد از تکمیل مدارک لازم، جهت تایید حساب کاربری گواهی امضا از دفترخانه اسناد رسمی دریافت می‌شود که تمامی این مراحل توسط گروه مشاورین ثبت وی ‌آی پی انجام می‌شود.

پنجمین قدم)  پرداخت هزینه های اداری

ششمین قدم)  شروع به کار وکیل برای ثبت برند

ثبت برند

هر بازرگانی که محصول خود را به بازار عرضه می کند می تواند برای محصول خود ثبت برند مخصوصی نماید. به این طریق که باید برند مزبور را طبق قانون در اداره ی ثبت شرکت ها و علائم و اختراعات به ثبت رساند.

برای همین منظور ماده ی ۲ قانون ثبت علائم و اختراعات مقرر داشته است که: «حق استعمال انحصاری برند فقط برای کسی شناخته خواهد شد که علامت خود را به ثبت رساند.» .برای ثبت برند لازم است که کلیه ی مدارک لازم قانونی فراهم باشد و با رعایت کامل مقررات، مراحل قانونی ثبت برند طی شده باشد.

نکات مهم در قوانین ثبت برند

در ثبت برند نکات مهمی وجود دارد و هر شخص که تصمیم به ثبت نمودن برند دارد باید از این نکات آگاه باشد. یکی از مواردی که هر فرد باید آن را مدنظر قرار دهد تا درخواست ثبت برند تجاری اش مورد تأیید قرار بگیرد، رعایت باید و نبایدهای ثبت برند است که در صورت عدم رعایت این موارد، درخواستش از سوی اداره ثبت برند قابل قبول نخواهد بود.

پس از این مورد نوبت به استعلام ثبت برند می رسد، شما پس از استعلام و بررسی سایت های مربوطه و اطمینان از عدم شباهت با برندهای دیگر می توانید خاطری آسوده از برند طراحی شده خود داشته باشید. استعلام ثبت برند تجاری یکی از گام های مهم در جهت ثبت برند است که شما را به این جواب می رساند که آیا برند مدنظر شما در حوزه ای که فعالیت دارید قبلاً به ثبت رسیده است یا خیر؟

اگر شما این موضوع را نادیده بگیرید در اصل یکی از ممنوعیتهای ثبت برند را زیر پا گذاشته اید. سریع ترین راه برای ثبت علامت تجاری همکاری با شرکت های ثبت برند می باشد. موسسه حقوقی رضوی یک مجموعه با تجربه در این حوزه می باشد که توانسته است رضایت مشتریان بسیاری را جلب نماید. شما نیز می توانید از طریق تماس با این مجموعه سفارش ثبت برند خود را به اطلاع کارشناسان مربوطه برسانید.

متقاضیان جهت ثبت اظهارنامه ی برند می بایست با ورود به سامانه ی http://iripo.ssaa.ir اقدام به ثبت برند نمایند. این سامانه جهت ثبت علائم تجاری در نظر گرفته شده است و شما می توانید بدون مراجعه ی حضوری به اداره ی ثبت علائم تجاری، علامت خود را ثبت نمایید.

پاسخ اداره صرفاً از طریق بخش پیگیری اظهارنامه و خلاصه پرونده قابل مشاهده است و تمامی مکاتبات در خصوص اظهارنامه از طریق همین سامانه، بخش ثبت انواع درخواست (رفع نقص، پرداخت حق الثبت، تمدید، انتقال و …) امکان پذیر است.

انتخاب نام تجاری مناسب

از آنجایی که مدت زمان اعتبار برند تجاری شما ۱۰ سال است، در هنگام انتخاب اسم برند، توصیه می شود با بررسی دقیق و اصولی، بهترین نام را انتخاب کنید. برای شغل و کسب و کار خود باید نامی مناسب با موضوع فعالیت آن و طبق یکسری اصول روانشناسی و دیجیتال مارکتینگ انتخاب کنید تا در ذهن مخاطب باقی بماند.

از مهمترین ویژگی های نام تجاری مناسب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • توجه به معنی و مفهوم برند
  • متفاوت و خاص بودن لوگو یا نشان تجاری
  • کوتاه و ماندگار در ذهن افراد
  • قابلیت ثبت بصورت لاتین یا بین المللی
  • انتخاب طرحی مناسب و مرتبط به حوزه فعالیت برای لوگو
  • گرفتن استعلام های لازم جهت انتخاب نام

    نام مورد نظر شما برای برند کسب و کارتان باید بدون نمونه مشابه باشد و در دسته شغلی شما قبلا این نام ثبت نشده باشد. در صورت وجود شباهت و انتخاب اسمی تکراری نام تجاری منتخب شما رد خواهد شد. اسمی که برای برند خود انتخاب می کنید باید از قوانین زیر پیروی کند:

    • اسم انتخاب شده نباید مخالف قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران باشد.
    • اسامی که شامل علامت های جغرافیایی، اسامی افراد مشهور، تاریخی، ائمه باشند غیر قابل ثبت می باشند.
    • ثبت لوگو یا برندی که شبیه به پرچم کشورها، علائم خاص مثل هلال احمر و … باشد غیر قابل قبول است.
    • استفاده از واژه هایی که صفت برند شما را توصیف کند، مثل: بهترین، زیباترین و … ممنوع است.
    • انتخاب اسم برند حاوی نام و نام خانوادگی مورد تائید نیست.

    لذا چنانچه گقتیم، برای ثبت برند پس از ورود به سامانه ی گفته شده می بایست با کلیک روی لینک ثبت نام کلیه ی مراحل را گام به گام طی کنید. لازم است قبل از شروع مراحل، مدارک مورد نیاز را آماده نمایید و آن ها را اسکن کنید.

     

    مدارک ثبت برند

    شخص حقیقی: کپی شناسنامه، کارت ملی،کپی کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین استفاده شده باشد)، کپی مجوز فعالیت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)

    شخص حقوقی: کپی شناسنامه، کپی کارت ملی،کپی روزنامه ی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)، کپی مجوز فعالیت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)، کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین استفاده شده باشد)

     

    نکته: در صورتی که در تصویر علامت یا نام مورد نظر شما جهت ثبت، کلمه یا حروف لاتین استفاده نشده باشد، ارائه ی کارت بازرگانی الزامی نخواهد بود.

    پس از پایان مراحل، کد رهگیری را دریافت خواهید کرد و در صورت تایید مدارک توسط کارشناس مربوطه، دو نسخه قرارداد به آدرس شما ارسال خواهد شد. شما باید پس از امضای هر دو نسخه  یکی از نسخ را به همراه مدارک برابر اصل شده و فیش واریزی به آدرس مرکز ارسال کرده و پس از دریافت مدارک، مراحل ثبت برند شروع خواهد شد.

    بررسی اظهارنامه ثبت برند صرفاً بر اساس اولویت زمان ثبت آن ها در سامانه می باشد. لذا حضور متقاضیان محترم در اداره تاثیری در فرآیند انجام کار ندارد. پس از تکمیل فرم مربوطه توسط متقاضی در سامانه اداره ی مالکیت صنعتی، اظهارنامه را از لحاظ انطباق با شرایط و مقررات مندرج در این قانون بررسی می کند. در صورتی که اداره به دلیل رعایت الزامات قانونی و عدم وجود مشابه و یا عین برند درخواستی، علامت را قابل ثبت بداند، اجازه ی انتشار آگهی مربوط به آن را صادر می کند و در صورتی که در مدارک ارسالی و یا تنظیم محتوای اظهارنامه نقصی وجود داشته باشد ابلاغیه ی رفع نقص می فرستد.

    پس از ثبت اظهارنامه در سایت مالکیت معنوی و دریافت برگه تایید باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده تا اطلاعات شما در سامانه مورد تایید قرار گیرد. در صورت تایید از سوی دفاتر اسناد رسمی و دریافت گواهی امضا و فرم تایید اطلاعات، باید اطلاعات را در سامانه وارد کنید و نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت نمایید. نام کاربری و رمز عبور را باید به دقت نگه دارید زیرا برای پیگیری‌های بعدی و دریافت اطلاعات لازم، به آن نیاز خواهید داشت.

    ابلاغیه ی رد اظهارنامه ثبت برند نیز زمانی اتفاق می افتد که در عنوان و یا تصویر علامت، الزامات قانونی رعایت نشده باشد یا اینکه پس از بررسی مشابه و یا عین علامت درخواستی برای کالاهای مورد نظر شما، قبلاً به نام شخص دیگری ثبت شده باشد وحالت دیگر نیز  ممکن است زمانی پیش آید که بخشی از کالاها و یا خدمات  قابل ثبت نباشد که در این صورت ابلاغیه ی رد بخشی از موارد خواسته شده در اظهارنامه صادر می شود. در ضمن، تاریخ ابلاغیه ای که در خلاصه پرونده رؤیت می شود به منزله ی تاریخ ابلاغ قانونی تلقی می شود.

    لذا چنانچه گفته شد، اداره ی مالکیت صنعتی، اظهارنامه را از لحاظ انطباق با شرایط و مقررات مندرج در این قانون بررسی می کند و در صورتی که علامت را قابل ثبت بداند، اجازه ی انتشار آگهی مربوط به آن را صادر می کند. لازم به یادآوری است مطابق قانون، ثبت برند اختیاری است، مگر در مواردی که دولت آن را اجباری نماید.

    تبصره ی ماده ی یک قانون ثبت، ثبت علائم و اختراعات مواردی را که دولت، داشتن و ثبت علامت تجارتی را که اجباری و از قاعده ی فوق مستثنی دانسته اعلام کرده و در اجرای این تبصره  تصویبنامه ی مورخه ۳/۲/۲۸ هیئت وزیران ثبت علائم کالاهای زیر را اجباری کرده است: داروهای اختصاصی (اسپسیالیته) مورد استعمال طبی یا بیطاری، مواد غذایی که در لفاف و ظروف مخصصوص باشند، نوشیدنی ها و آب های گازدار، لوازم آرایش که برای استعمال مستقیم بر روی پوست انسان به کار می رود.

    طبق قانون، اظهارنامه ی ثبت برند به همراه نمونه علامت و فهرست کالاها یا خدماتی که ثبت برند برای آن ها درخواست شده و بر اساس طبقه بندی قابل اجرا یا طبقه بندی بین المللی باشد به اداره ی مالکیت صنعتی تسلیم می شود. پرداخت هزینه های ثبت برند، بر عهده ی متقاضی است و تمامی هزینه ها برای اظهارنامه با مالک ایرانی فقط از طریق همین سامانه قابل پرداخت است. لذا امکان ثبت درخواست هایی که هزینه ی مربوطه در بانک پرداخت شده باشد وجود ندارد.

    پس از انتشار آگهی اظهارنامه و تا زمان ثبت برند، متقاضی از امتیازات و حقوقی برخوردار است که در صورت ثبت برخوردار خواهد بود. با این حال هرگاه به وسیله ی متقاضی ثبت، درباره ی عملی که پس از آگهی اظهارنامه انجام شده دعوایی مطرح شود و خوانده ثابت کند که در زمان انجام عمل، علامت قانوناَ قابل ثبت نبوده است، به دفاع خوانده رسیدگی و در مورد ثبت یا عدم علامت تصمیم مقتضی اتخاذ می شود. در صورتی که اداره ی مالکیت صنعتی تشخیص دهد که شرایط مندرج در این قانون رعایت شده است علامت را ثبت کرده و آگهی مربوط به ثبت آن را منتشر و گواهینامه ی ثبت را به نام متقاضی صادر می نماید.

    مدت اعتبار ثبت برند ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ی ثبت آن می باشد. این مدت با درخواست مالک آن برای دوره های متوالی ده ساله با پرداخت هزینه ی مقرر قابل تمدید است. یک مهلت ارفاقی شش ماهه که از پایان دوره شروع می شود، برای پرداخت هزینه ی تمدید با پرداخت جریمه ی تاخیر در نظر گرفته می شود. هر ذی نفع می تواند از دادگاه، ابطال ثبت برند را درخواست نماید. رسیدگی به اختلافات ناشی از اجرا این قانون و آئین نامه ی اجرایی آن ،طبق ماده ی ۵۹ ،در صلاحیت شعبه یا شعب خاصی از دادگاه های عمومی تهران می باشد.

    چنانچه کسی تقاضای ثبت علامت بازرگانی معینی را کند و دیگری آن را عین علامت ثبت شده ی خود بداند یا آن را شبیه علامت خود تشخیص دهد به طوری که شباهت مذکور مصرف کنندگان عادی اجناس وی را به اشتباه اندازد می تواند به ثبت برند او اعتراض کند.

    سیستم ثبت علامات تجارتی در ایران طریقه ی اعلامی است. رسیدگی اداره ی ثبت محدود است به اینکه علامت مقررات قانونی نباشد و شباهتی با علامات ثبت شده ی قبلی نداشته باشد. چون تشخیص شباهت بین دو علامت امری است نظری، ممکن است علامت طوری معرفی شده که در بدو امر شباهت با علامت ثبت شده ی قبلی معلوم نگردد یا اینکه صاحب علامت قبلی راجع به درجه ی شباهت با اداره ی ثبت موافق نباشد. زیرا قانون ثبت علائم تجارتی و اختراعات تصریح می کند که شباهت علامت با علامت دیگری که ثبت شده است به اندازه ای باشد که مصرف کنندگان عادی یعنی اشخاصی را که اطلاعات مخصوصی ندارند به اشتباه اندازد.

    علاوه بر آن ممکن است شخصی هنوز تقاضای ثبت برند خود را ننموده باشد و قبل از آن که او اقدام کند شخص دیگری همان علامت را بخواهد به نام خود ثبت کند. به این جهت ماده ی ۱۶ قانون ثبت علائم و اختراعات مقرر می دارد:


    اشخاص ذیل می توانند نسبت به علامتی که تقاضای ثبت آن شده یا به ثبت رسیده است اعتراض کنند:

    • کسانی که آن علامت را علامت تجارتی خود می دانند.
    • کسانی که آن علامت با علامت آن ها به اندازه ای شباهت دارد که مصرف کنندگان عادی را به اشتباه می اندازد.

    در هر یک از دو صورت فوق الذکر اگر معترض، کسی باشد که علامت قبلاَ به اسم او ثبت نشده است باید در حین اعتراض برای خود مطابق مقررات این قانون تقاضای ثبت کرده، حق الثبت و تمام مخارج مربوط به آن را قبلاَ تادیه نماید. در مورد کسانی که موسسه ی آن ها در خارج از ایران واقع است حق اعتراض مشروط به شرط معامله ی متقابل مذکوره در فقره ی دوم ماده ی ۴ می باشد. بنابراین اعتراض به ثبت ممکن است قبل از ثبت به عمل آید و یا بعد از ثبت آن.

  • اگر برند ثبت شده از نظر اسم و شکل لوگو و هم آوایی داشتن شاکی داشته باشد درخواست ثبت علامت تجاری شما باطل و منحل می شود.

    یکی از نخستین گام ها در ثبت برند اظهارنامه ثبت آن می باشد. شما باید به این نکته توجه داشته باشید که مدارک ثبت برند شخص حقیقی وحقوقی با هم متفاوت است پس با دقت فراوان این موارد مهم را در نظر بگیرید. شما پس از بررسی های ابتدایی جهت ثبت و اطمینان از نام انتخابی خود باید اظهارنامه ثبت برند را به صورت آنلاین و الکترونیکی از طریق سایت به اداره ثبت برند ارسال نمایید.

    این اظهارنامه پس از بررسی کارشناسان اداره ثبت برند در صورت تأیید، مسیر بعدی خود را طی خواهد کرد در غیر این صورت اگر اظهارنامه دچار نقصی باشد شما موظف به رفع آن در مهلت مقرر خواهید بود و اگر در تایم مقرر شده آن را برطرف نکنید برند شما رد خواهد شد.

    به طور مثال اگر شما به جای ارسال مدارک ثبت برند شخص حقوقی مدارک شخص حقیقی را ارسال نمایید قطعاً درخواستتان برگشت زده خواهد شد. پس با خواندن این مطالب متوجه شده اید که اگر نکات مهم در قوانین ثبت برند را رعایت نمایید هیچ گونه برگشت درخواستی از سوی اداره ثبت برند نخواهید داشت.

     

    علامت تجاری یا نشان تجاری هر شرکت که به نوعی معرف آن شرکت می باشد، گرید یا برند نامیده می شود. هر شرکت به منظور دستیابی به بازار کار، تجارت محصول و خدمات رسانی،   اقدام به ثبت علامت تجاری می نماید. این علامت تجاری براساس قوانین اداره ثبت شرکت ها، بخش علائم و اختراعات به ثبت قانونی می رسد تا در انحصار شخص و شرکت مربوطه باشد و تا زمانی که آن را به ثبت نرساند، هیچ حقی نسبت به آن برند ندارد. لذا هر متقاضی باید بتواند با آگاهی از شرایط و ملزومات ثبت آن و طی کردن فرآیندهایی، اقدام به ثبت علامت تجاری خود نماید.

     

     

    مشاوره ثبت برند

     

    شما عزیزان می توانید به راحتی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه کنید و برند خود را به ثبت برسانید، اما ممکن است از کارهای اداری زیاد خوشتان نیاید و یا هم چنین هنوز برند و نشان تجاری خود را انتخاب نکرده اید و یا نسبت به آن شک دارید. اگر این حس شک و شبهه در ذهن شما ایجاد شود ممکن است در آینده ای نزدیک بخواهید نام برند خود را تغییر دهید که باید دوباره هزینه های اضافی پرداخت کنید، پس اگر می خواهید به صورت قاطع برند خود را به ثبت برسانید، طوری که در آینده نخواهیم دوباره آن را تغییر دهیم، بهتر است از نظرات کارشناسان ثبت شرکت و اخذ رتبه رضوی در این زمینه استفاده کنید.

    ثبت برند و لوگو

     

    دقت داشته باشید که بعد از ثبت برند ممکن است یک ماهی به طول بینجامد تا تاییدیه شما از سازمان ثبت اسناد و املاک برسد به همین دلیل در این مدت به فکر تقویت برند خود باشید.

    مراحل مورد نیاز جهت تقویت برند شامل:

    • انتخاب روش های مناسب تبلیغاتی
    • تدوین خط مشی مربوط به اهداف سازمانی شما برای بیشتر شناخته شدن
    • شناسایی جدیدترین نیازهای جامعه هدف خود و ارائه آن توسط شما به مشتریان. دقت داشته باشید این کار بسیار در معروفیت و محبوبیت شما تاثیر گذار است و هر چقدر در جهت تقویت این مورد تلاش کنید می توانید تبدیل به برند مشهوری در جامعه بشوید.

    سعی کنید تمرکز شما بر ارائه محصولات و خدمات حوزه مربوط به خود پراکنده نشود و در ابتدای کار بر قسمتی از حوزه متمرکز باشید تا بتوانید مناسب ترین شیوه ها را به مشتریان خود ارائه کنید. در خصوص این مورد شاید برندی مانند د-یجی-کا-لا به ذهن تان برسد، در حالی که این برند بزرگ در یک سال اول تنها بر روی یک الی دو محصول کار می کرد و به تدریج حوزه فعالیت خود را گسترش داد.

    نکات مهم در ثبت برند

     

    شخص متقاضی می تواند هم قبل از ثبت علامت تجاری و هم بعد از ثبت، بر فرآیند ثبت برند خود اعتراض نماید. اما به طور کلی باید شرایط زیر را داشته باشد:

    • شخص یا اشخاصی برند او را از آن خود بدانند.
    • شباهت در برند مورد نظر تا آنجایی باشد که قابل تمیز و تشخیص از طرف مصرف کننده نباشد.
    • طرف ۳۰ روز از ثبت علامت تجاری و درج آگهی آن از طریق روزنامه نگذشته باشد. با بررسی اعتراض فرد متقاضی،با تأیید اعتراض حق الثبت وی تایید شده و در غیر اینصورت رد می شود.

    آنچه در ثبت علامت تجاری مهم است این است که طبق قانون،ثبت علائم تجاری اختیاری بوده مگر اینکه دولت خود آن را اجباری نماید و این به دلیل حساسیتی است که این مباحث دارند و مستقیماً با جان انسانها سروکار دارند و باید با نظارت دقیق دولت همراه باشد. علائم تجاری اجباری که دولت حق دخالت مستقیم را در آنها دارد مانند: داروهایی خاص در استفادههای پزشکی و طبی، لوازم آرایشی و بهداشتی،موادغذایی که در ظروف مخصوص تهیه می شوند و…

    مزایای ثبت برند

     

    هر خدمت یا محصولی که عرضه می شود توسط مالک یا مالکینی دارای لوگوی محصول و خدمت یا همان برند می باشد. برند مشخص کننده شخصیت حقیقی و حقوقی مالک یا مالکین است. در واقع شرکت، مالک و مالکین در بازار کار و تجارت با آن برند شناخته می شوند.

    برخی از مزایای ثبت برند را می توان به شرح زیر دسته بندی نمود.

    1. برند نشانه تمایز خدمت و کالای یک شرکت نسبت به سایر شرکت ها می باشد.
    2. شناخته شدن توسط برند.
    3. تسهیل در بازاریابی.
    4. کاهش هزینه های معرفی محصول.
    5. تسهیل فرآیندهای تبلیغاتی.
    6. اعطای نمایندگی از طریق ثبت علامت تجاری.
    7. واگذاری برند به دیگران با عقد قرارداد و کسب درآمدی جدید.
    8. زمانی که  برند شما شناخته شود خیلی از هزینه ها کاهش می یابد و فروش شما بسیار افزایش می یابد .
    9. در بین رقبا خاص و شناخته شده می شوید .
    10. مشتریان ثابت و وفادار افزایش می یابد .
    11. با شنیدن نام شما مشخصات محصول به یاد می آورند .

     

     

    نکات مهم در رابطه با ثبت نشان تجاری

     

    • نکته اول) صدور گواهی جهت ثبت نشان تجاری و ثبت علامت تجاری
    • نکته دوم) بهره‌مندی از عتبار ۱۰ ساله ی علامت تجاری
    • نکته سوم) ارائه اظهارنامه‌های جداگانه جهت ثبت چند نشان تجاری و برند‌های متعدد
    • نکته چهارم) جهت استفاده از نشان تجاری مربوطه توسط دیگران، مجوز آن بایستی در ایران به ثبت برسد
    • نکته پنجم) تغییرات جزئی و یا کلی که خواهان آن در نشان تجاری هستید، بایستی به ثبت قانونی برسد و درغیراینصورت رسمیتی به دنبال نخواهد داشت
    • نکته ششم) داشتن نشان تجاری اختیاری بوده و در آن هیچگونه اجبار و الزام قانونی نیست
    • نکته هفتم) درصورتیکه نام تجاری مطابق دستورالعمل‌های قانونی به ثبت رسد قابل انتقال نیز بوده و می‌توان آن را به ثبت بین‌المللی نیز رساند
    • نکته هشتم) جهت ثبت برند فارسی تنها مدارک منوط بر فعالیت‌های اقتصادی کافی است و برای انتخاب نام لاتین بایستی متقاضی دارای کارت بازرگانی نیز باشد
    • نکته نهم) جهت ثبت علامت تجاری بصورت بین‌المللی، بایستی در ابتدا برند در کشور مبداء به ثبت برسد و سپس با دردست داشتن مدارک مربوطه ازجمله کارت بازرگانی و تعهدات سیستم مادرید آن را به ثبت بین المللی نیز برسانید. با ثبت بین‌المللی برند می‌توان از ایمنی برند و محافظت از ان توسط ۸۵ کشوری که در عضویت ژنو و سیستم مادرید هستند علاوه بر کشور خودمان ایران، از حمایت امنیتی آنان بهره مند شوید.

     

    راهنمای ثبت برند

     

    1. نام مناسب با نوع فعایت انتخاب کنید
    2. تلفظ ساده و روان داشته باشد .
    3. نام تجاری شما باید به گونه ای باشد که مشخصات محصول شما را توصیف کند .
    4. برند شما باید گیرا و گویا باشه که در خاطره ها ماندگار شود .
    5. برند به هیچ عنوان نباید تکراری باشد .
    6. برند می بایست نو آوری داشته باشد .
    7. برند باید واضح باشد که مشتری دچار خطا نشود .

     

     

    انواع برند سازی

     

    • برند سازی دیجیتال

    • برند سازی مشارکتی

    • برند سازی علًی

    • برند سازی کشوری

    • برند سازی شخصی

     

    نکات مهمی که در فرآیند ثبت برند باید به آنها توجه نمود:

     

    1. اظهارنامه: در تأییدیه اظهارنامه باید توجه داشت که اداره مالکیت صنعتی می تواند در رد و یا تأیید اظهارنامه دخیل باشد. ممکن است به دلایلی از قبیل، مشابهت برند با برند دیگر، ثبت به نام دیگری، عدم رعایت ضوابط قانونی ثبت برند و یا  نقص در مدارک ارسالی، عدم شایستگی آنها تأیید شده و به این ترتیب، رد صلاحیت شود.
    2. اعتراض ثبت : چنانچه متقاضی قبل از ثبت و یا بعد از ثبت آن، بر فرآیند ثبت برند معترض باشد می تواند با دارا بودن شرایط زیر، اعتراض و درخواست بررسی مجدد نماید.
    3. ثبت علامت تجاری مورد نظر  به نام خود توسط شخص یا اشخاصی (عمداً یا سهواً).
    4. شباهت برند مورد نظر از نظر علائم، رنگ و خطوط با برند دیگر؛ طوری که سبب اشتباه در مصرف کننده و مشتریان شود.
    5. مدت زمان اعتراض،۳۰ روز بعد ار درج در روزنامه رسمی می باشد. در غیر اینصورت، اعتراض وارد نیست.
    6. اگر اعتراض بر برند تأیید گردد حق ثبت وارد است، در غیر این صورت رد می شود.

     

    هزینه ثبت برند

     

    معمولا هزینه های مشاوره در خصوص ثبت برند، در طول زمان تغییر می کند و ما در این جا نمی توانیم هزینه ای ثابت را خدمت شما عزیزان اطلاع رسانی کنیم، پس بهتر است جهت اطلاع از هزینه های ثبتی در ارتباط با برند شما، با کارشناسان ما در این زمینه ارتباط بگیرید تا به صورت کامل و به روز این هزینه ها را خدمت شما عزیزان اطلاع رسانی کنند، هم چنین در خصوص مراحل و موارد تکمیلی مربوط به ثبت علامت تجاری می توانید از مشاوره ما در این زمینه کمک بگیرید. ثبت شرکت و اخذ رتبه رضوی با سابقه چندین ساله در امور ثبتی در استان قم و تمامی استان های کشور مفتخر برای ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد جهت دریافت اطلاعات میتوانید از کارشناسان ما بصورت رایگان مشاوره فرمایید.۰۲۵۳۷۱۸۰

     

    انتخاب عنوان جهت ثبت برند

     

    برای ثبت نشان تجاری مطمئن، نام و عنوان برند تجاری از پایه‌ای‌ترین و مهمترین نکاتی است که بایستی درنظر گرفته شود. بدین ترتیب در این قسمت به ده مورد از آنها بطور خلاصه اشاره می‌کنیم؛

    • مورد اول) توجه داشته باشید که بایستی در انتخاب عنوان برند خلاقانه فکر کنید. طبیعتا استفاده از نام و عناوین مشهور با عدم تائید ثبت روبرو است
    • مورد دوم) ازآنجایی که قبل از ثبت برند بصورت بین‌المللی، بایستی در کشور ملی برند ثبت شود، عناوین غیر اسلامی و یا عناوینی که خلاف شئونات اسلامی هستند، غیرقابل ثبت می‌باشند
    • مورد سوم) به گزینش صفت و اسم بایستی توجه داشته باشید که درواقع اسم و صفت را بطور توصیف‌گرایانه و یا عام انتخاب نکنید
    • مورد چهارم) استفاده از اسم‌های ترکیبی می‌تواند راه مناسبی جهت انتخاب نام برند باشد
    • مورد پنجم) ازسوی دیگر عناوینی که بطور شانسی و اتفاقی انتخاب می‌شوند، شانس بهتری جهت تائید نام برند داشته و نتایج موفق‌تری به دنبال دارند
    • مورد ششم) توجه به این نکته ضروری است که نام برند را در ردیف اسامی دیگر برندها قرار نداده و ترجیحا از شباهت به دیگر اسامی بپرهیزید
    • مورد هفتم) ازاسم شرکت و نام خانوادگی نیز می‌توان جهت نام و عنوان برند بهره برد
    • مورد هشتم) می‌توان جهت انتخاب نام برند، از ترکیب کلمات و حروف فارسی و لاتین نیز در کنار یکدیگر استفاده کرد
    • مورد نهم) توجه داشته باشید که جهت نام عنوان، صرفا استفاده از اعداد به تنهایی چه بصورت فارسی و چه لاتین ثبت و درج نخواهند شد
    • مورد دهم) ازآنجایی که در صنعت مواد غذایی، لوازم خانگی، مواد بهداشتی رقابت بسیار است بایستی از نامی که بتواند در بازار اقتصادی و تجاری بدرخشد و همگام با دیگر اسامی نباشد، بهره برد.

     

    ثبت برند در اخذ رتبه و ثبت شرکت رضوی

     

    درپایان پیشنهاد می‌شود که درخواست کنندگان قبل از اقدام هرگونه برند سازی با کارشناسان مرتبط ما در این حوزه با سوابق قابل توجه در زمینه مشاوره برندسازی، ثبت شرکت و اخذ رتبه رضوی ارتباط حاصل کرده و اطلاعات جامع و کاملی را جهت تنظیم اظهارنامه، علامت تجاری ، ثبت شرکت، چگونگی برندینگ، تکمیل فرم ثبت ، فرایند ثبت نام، انواع برند سازی و سایر موارد به دست آورند. کارشناسان باتجربه در ثبت شرکت و اخذ رتبه رضوی با سابقه‌ای درخشان و طولانی مدت، آماده ارائه هرگونه خدمات نظیر مشاوره رایگان به متقاضیان عزیز در سراسر ایران هستند.جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تاسیس برند با همکاران ما در ارتباط باشید و بصورت رایگان مشاوره بگیرید.۰۲۵۳۷۱۸۰

دیدگاهتان را بنویسید